Molke z błonnikiem pokarmowym

MOLKE to specjalny suplement wspomagającym prawidłowe i naturalne odchudzanie. Ma on szerokie działanie pro-zdrowotne. To połączenie słodkiej serwatki z specjalnym błonnikiem INULINĄ ( PREBIOTYK), który jest pożywką dla dobrych bakterii człowieka . Jest także naturalnym i doskonale przyswajalnym źródłem magnezu, wapnia i fosforu oraz witamin z grupy B. Te cenne pierwiastki biorą bezpośredni udział w wielu przemianach metabolicznych.

1) INULINA to substancja balastowa o charakterze hydrofilnym. Substancja o takim charakterze jest częściowo metabolizowana przez florę bakteryjną dolnego odcinka przewodu pokarmowego co prowadzi do produkcji krótko łańcuchowych kwasów tłuszczowych – kwasu propionowego i masłowego. Zwiększona produkcja kwasu propionowego powoduje znaczne zmniejszenie produkcji trójglicerydów w wątrobie i bezpośrednio wpływa na zmniejszenie ciśnienia tętniczego krwi. Działanie to jest szczególne silne właśnie w przypadku jeśli substancją balastową są OLIGOSACHARYDY czyli INULINA i OLIGOFRUKTOZA.

2) INULINA stanowi także doskonałą pożywkę dla rozwoju przyjaznych człowiekowi bakterii kwasu mlekowego. Powstałe w wyniku działania tych bakterii sole kwasu propionowego obniżają skutecznie produkcję LEPTYNY i ANGIOTESTYNY w komórkach tłuszczowych. Wszystko to wspomaga proces spalania tłuszczu i ma wielokierunkowe działanie zdrowotne dla człowieka. W wielu badaniach naukowych stwierdzono wyraźny spadek wagi ciała ( masy tłuszczowej) oraz korzystne zmiany profilu lipidowego ( wzrost HDL- dobrego cholesterolu, obniżenie poziomu LDL- złego cholesterolu, oraz zdecydowane obniżenie poziomu trójglicerydów we krwi u badanych).
3) INULINA to polimer beta-D-fruktofuranozy z niewielkim udziałem D-glukozy należy do fruktanów inulinowych, jest naturalnym prebiotykiem, który stopniowo uwalniając się do krwiobiegu, utylizowany jest przez organizm człowieka, gdy poziom glukozy we krwi spada. Pozwala to uniknąć zarówno hiperglikemii , jak i hipoklikemii dlatego może być stosowana z powodzeniem przez cukrzyków.

Stosowanie: 30 g to 1 miarka lub 2 łyżki stołowe rozpuścić w szklance wody lub mleka 0,5 %.
Należy spożywać 1 lub 2 razy dziennie jako uzupełnienie diety lub ewentualnie zamiennie za 1-2 posiłki
.

Tagi: , , ,