Oxy Protect – Antyoksydanty

Oxy Protect to naturalna i skuteczna ochrona przed wolnymi rodnikami.

Szybkie tempo codziennego życia, wysokie obciążenia fizyczne i psychiczne, zła dieta i zanieczyszczenia środowiska ułatwiają powstawanie wolnych rodników w organizmie. Wolne rodniki są bardzo reaktywnymi cząsteczkami, które powodują niepożądane reakcje łańcuchowe w komórkach i mogą prowadzić do istotnych zmian oraz uszkodzeń wrażliwych struktur biologicznych zdrowych komórek. Jest to w konsekwencji poważne zagrożenie dla zdrowia i w dłuższym czasie może powodować powstawanie chorób cywilizacyjnych.

Preparat Phytochem Oxy Protect został opracowany przez czołowych naukowców skandynawskich, aby skutecznie zneutralizować wolne rodniki w organizmie. Wszystkie składniki preparatu są dokładnie dopasowane aby zapewnić synergistyczną i najlepszą ochronę przed wolnymi rodnikami. Każdy składnik został staranie wybrany ze względu na jego szczególne zalety:

Beta-karoten jest ważny dla wzroku, szczególnie w nocy, pomaga w budowie i regeneracji skóry oraz zwiększa ochronę przed wolnymi rodnikami, które w organizmie są wytwarzane przez promieniowanie UV, nikotynę, narkotyki .
Witamina C jest jednym z najważniejszych i najbardziej skutecznych antyoksydantów. Jest ona potrzebna do tworzenia kości, zębów, dziąseł i krwi. Przyczynia się ona również do lepszego wykorzystania żelaza.
Witamina E jest również znanym antyoksydantem. Może ochraniać tłuszczową błonę lipidową, białka i tłuszcze, przed degradacją czyli utleniania tłuszczów, „zjełczenie”. Wraz z innymi przeciwutleniającymi składnikami, w tym witaminy C, A, beta-karoten, selen i glutation, powodują wzajemnie się uzupełniające się efekty.
Bioflawonoidy cytrusowe działają głównie jako wzmacniacze witamin. Działają one synergicznie z witaminą C i mogą być działać jako ochrona przed utlenianiem. Wzmacniają i chronią także naczynia krwionośne i zapobiegają powstawaniu siniaków.
Witamina B6 bierze udział w biosyntezie porfiryn z chlorofilu i lobelaniny. Wpływa ona na usieciowienie tkanki łącznej, a tym samym na jej elastyczność. Bierze udział w krzepnięciu krwi i spełnia funkcje immunologiczne, które wpływają między innymi na biosyntezę hemoglobiny. Przyczynia się także do uwalniania glukozy z glikogenu co jest bardzo istotne dla wydajności funkcjonalnej mięśni. Odgrywa ważna rolę w metabolizmie hormonów płciowych (hormonów sterydowych) oraz w tworzeniu neuroprzekaźników i kwasów nukleinowych.
Cynk jest jednym z podstawowych pierwiastków śladowych w organizmie z ciągle nieocenionymi funkcjami. Jest bardzo ważny dla wzrostu i dojrzewania, jak również do syntezy DNA (kwas dezoksyrybonukleinowy), RNA (kwasu rybonukleinowego) i białka oraz do przechowywania insuliny. Wpływa on na funkcje zmysłowe, takie jak zapach, smak, wzrok i słuch. Brak cynku osłabia grasicę zależną od limfocytów i odpowiedź immunologiczną. Cynk jest również ważnym składnikiem wielu enzymów, lub jednym z ich współczynników. Obecnie szacuje się, że liczba enzymów z cynkiem to około 150, są to między innymi enzymy ochronne, niektóre z nich dzięki niemu są bardziej stabilne.
Miedź w organizmie ma mnóstwo funkcji. Jest częścią wielu enzymów, z czego 16 jest znanych do tej pory. Wspomaga transport elektronów i jest jednym ze źródeł energii dla tego procesu. Jest niezbędna zwłaszcza w tworzeniu hemoglobiny (czerwonego barwnika krwi). Jest również pomocna w powstawanie kolagenu i elastyny ​​w tkance łącznej. Miedź przyczynia się do syntezy adrenaliny i noradrenaliny w nadnerczach i w układzie nerwowym oraz jest niezbędna do wytwarzania melaniny w skórze.
Mangan bierze udział w budowie struktury tkanki łącznej, pomaga w syntezie białek (podział aminokwasów) i tłuszczów, wymagany jest również w syntezie i wydzielaniu insuliny a także tworzenia mocznika. Ponadto pomaga w produkcji melaniny (pigment) i dopaminy (neuroprzekaźnik). Mangan aktywuje kilka enzymów, które działają na przykład jako przeciwutleniacze (dysmutaza ponadtlenkowa-Mn) i przyczyniają się do wykorzystania witaminy B1 (fosfatazy) i glukoneogenezy, czyli jest wymagany do tworzenia glukozy.
Selen jest częścią enzymu peroksydazy glutationowej, która jest potrzebna do przetwarzania nadtlenków na nieszkodliwe substancje. Jest stosowany jako antidotum na zwiększone obciążenie metalami ciężkimi takimi jak ołów, kadm i rtęć. Może również chronić przed chemicznymi czynnikami mutagennymi oraz rakotwórczymi, takimi jak nitrozoaminy, benzpyreny i aflatoksyny. W ten sposób, selen przyczynia się do zmniejszenia niebezpieczeństwa palenia, chroni przed przedwczesnym starzeniem się i wzmacnia układ odpornościowy. Skutecznie chroni przed zakrzepicą i stabilizuje płytki krwi.
Rutyna. Głównym zadaniem rutyny jest zapewnienie przepływu kapilarnego w celu ich wzmocnienia i przepuszczalność (przenikalność). Słabość kapilaru może objawiać się siniakami i krwawieniem z dziąseł, ale również żylakami, hemoroidami, oraz brakiem odporności na infekcje. Rutyna zapobiega ich zniszczeniu przez utlenianie witaminy C i wspomaga witaminę wzmacniając i ustalając tkankę łączną, pomagając w leczeniu obrzęków.
Hesperydyna to naturalny bioflawonoid. Korzystnie wpływa na wysokie ciśnienie krwi i przejściowe niedobory ukrwienia serca, pomaga także uelastycznić żyły.
Kwercetyna działa jako naturalny lek przeciwhistaminowy, antyalergiczny i przeciwzapalny. Może zmniejszyć stan zapalny w drogach oddechowych i płucach, a także zablokować reakcje alergiczne na pyłki, zmniejszyć katar sienny, zapalenie zatok i astmę. Kwercetyna ma działanie anty-zakrzepowe, może hamować agregację płytek krwi, a tym samym zapobiega powstawaniu zakrzepicy. Jest silnym przeciwutleniaczem, chroni głównie frakcje LDL lipidów we krwi, czyli tzw „zły” cholesterol, przed utlenianiem. Jako przeciwutleniacz, może także wpływać na zdrowy wzrok.
Luteina jest przeciwutleniaczem, rozpuszczalnym w tłuszczach pigmentem roślinnym i należy do rodziny karotenoidów. Wpływa na bilans wodny i funkcje błon komórkowych (ścian komórkowych). Duże ilości luteiny (i zeaksantyny) znajdują się w plamce żółtej w siatkówce oka. To jest miejsce najostrzejszego widzenia i z wiekiem w tym miejscu mogą rozwijać procesy zwyrodnieniowe. W rezultacie może to doprowadzić do utraty wzroku. Działa jak filtr, chroni przed uszkodzeniem plamki żółtej (światło UV). Pomaga również redukować ilość wolnych rodników w okolicach oczu. Może pomóc w zapobieganiu związanego z wiekiem zwyrodnieniem plamki żółtej jak i spowolnić to schorzenie oraz zapobiegać powstawaniu przyczyny zaćmy (katarakty).
Izoflawony sprawiają, że twojemu ciału wydaje się że ma wyższy poziom hormonów, jeśli dany hormon nie jest aktywny. Prowadzi to do zrównoważonego wytwarzania hormonów w organizmie. Nie powodują nadmierne wahania hormonów. Mają także pozytywny wpływ na zachowanie stabilności kośćca i niepożądanego wzrostu komórek.
OPC można znaleźć w naturalnych produktach, szczególnie w winogronach i orzechach. Jest jednym z najważniejszych partnerów witaminy C i może zwiększyć jej pozytywny efekt do dziesięciu razy. Jest to flawonol w przeciwieństwie do flawonoidów z białek.
Wyciąg z jagód zawiera substancję zwaną glukokininą. Najnowsze badania pokazują że zwiększa ona produkcji insuliny. Flawony, garbniki, glikozydy i arbutyny sprawiają ulgę przy powyższych chorobach, ponieważ substancje te działają na trzustkę stymulująco i sątakże moczopędne.
Wyciąg z ostropestu plamistego to kompleks substancji czynnych z sylimaryną z ostropestu jest substancją detoksykacyjną oraz ochronną wątroby, która poprawia przepływ żółci i wspomaga jej krążenie. Jest zdolny do tworzenia nowych komórek wątroby, w związku z tym może także wspomagać leczenie uszkodzeń wątroby, które są wynikiem nadużywania alkoholu.
Wyciąg z kurkumy. Doświadczalnie udokumentowano doskonały wpływ kurkumy na wydzielanie żółci w komórkach wątroby. Ponadto substancja tam ma wyraźny efekt przeciwzapalny i regeneracyjny na komórki wątroby.
Wyciąg z rozmarynu ma pozytywny wpływ na drogi żółciowe oraz jelito cienkie. Ma również pozytywny wpływ na mięśnie.
Ekstrakt z zielonej herbaty zawiera katechiny. Substancja ta obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, a zatem działa profilaktycznie przeciwko zwapnieniu tętnic. Hamuje agregację płytek krwi i zapobiega zamykaniu arterii kończyn dolnych. Jest źródłem związków przeciwutleniających zapobiegającym i uodparniającym na różne choroby.
Wyciąg z czerwonego wina. Czerwone wino zawiera polifenole i taniny. Substancje te chronią przede wszystkim serce przed agresywnym działaniem wolnych rodników.

OXY Protect polecany jest do:

  • Budowy beztłuszczowej masy mięśniowej
  • Skutecznego spalanie tkanki tłuszczowej
  • Sportowców wyczynowych i amatorów fitness
  • Profilaktyki w powstawaniu chorób cywilizacyjnych

.

Tagi: ,

Oxy Protect

Zawartość: 100 kapsułek PZN 0616540 Składniki: Kwas askorbinowy, żelatyna, bioflawonoidy, związki cynku, manganu, tokoferol d-alfa, wyciąg z ostropestu plamistego, kurkuma, ekstrakt z rozmarynu, ekstrakt z czerwonego wina, ekstrakt z zielonej herbaty, chelat miedzi, ekstrakt z czernicy, izoflawony sojoweh, OPC, beta … Czytaj dalej